Volledig scherm
Justin Bieber stond gisteren nog in Kopenhagen. © EPA

Wat je moet weten als je naar Justin Bieber gaat

ARNHEM - Arnhem en GelreDome maken zich op om zaterdag en zondag zo'n 66.000 fans van Justin Bieber te ontvangen voor de twee concerten die hij er geeft in het kader van de Purpose World Tour.

Wat moet je weten als je een kaart heb weten te bemachtigen voor een van die shows?
Het concert begint beide avonden om 19.00 uur met het voorprogramma MiC Lowry en The Knocks. Daarna komt Justin Bieber zelf op het podium. Als de zanger op tijd begint, is de show rond 22.45 uur afgelopen.

Vervoer
Wie naar GelreDome wil, kan het beste met openbaar vervoer gaan. Laat je je afzetten en ophalen, dan heeft je chauffeur een 'kiss & ride-ticket' nodig. Daarmee kan kort bij het stadion worden geparkeerd. Ook na afloop moet je chauffeur bij het stadion parkeren. Zomaar ergens langs het trottoir wachten, mag niet. Dat veroorzaakt files. (Tip voor Arnhemse automobilisten: mijd zaterdag- en zondagavond na tienen de omgeving van GelreDome.)

Café open
Als je chauffeur niet wil pendelen, dan kan hij of zij ook blijven, maar dan moet er wel een parkeerkaart worden gekocht. Van 17.00 uur tot het einde van het concert is Grand Café GelreDome open voor ouders en/of begeleiders.

Niet vroeg komen
Concertorganisator Greenhouse Talent en GelreDome raden af om voor 11.00 uur op de dag van de show naar het stadion te komen. Op dat tijdstip gaat het stadionterrein open, en om 17.00 uur de zaal zelf. Bij GelreDome is een horecaplein ingericht. Wie zich eerder meldt (of zelfs bij of in de omgeving van het stadion wil overnachten aan de vooravond van een concert) wordt weggestuurd. Dat is al diverse 'Beliebers' overkomen.

Tas
Heb je een tas bij je, let dan op hoe groot die is. Greenhouse Talent laat geen grote tassen ('shoppers') toe. Een 'kleine handtas of rugtas' zijn wel toegestaan. Zelf eten en drinken meenemen naar binnen mag ook niet. Wie ter plekke een consumptie wil, moet een speciaal pasje kopen (de Wallet). GelreDome werkt niet met munten of contant geld.

Kaarten
Je hebt nog geen concertkaartje en wil toch graag Justin Bieber in levende lijve zien? Dat kan nog. De show van zaterdag is compleet uitverkocht, maar voor het concert van zondag zijn nog zogenoemde 'extra tickets' verkrijgbaar. Koop ze wel via het officiële kanaal (Ticketmaster), anders doe je misschien zaken met een zwarthandelaar.