Volledig scherm
De binnenstad van Arnhem. © Hans Broekhuizen/DG

Wat vindt de Arnhemmer nu echt van de binnenstad?

ARNHEM - Het Platform Binnenstad Arnhem laat onderzoeken wat de Arnhemmers vinden van hun centrum en welk imago dat centrum bij hen heeft. Bureau FNKE start hiertoe vandaag een enquête via sociale media.

„We willen weten wat de Arnhemmer nou echt vindt van hun stadshart", vertelt onderzoeker Bram Jeurissen van FNKE.

Favoriet
De peiling bestaat uit vragen als 'Wat is Arnhem voor jou?', 'Wat doe je als je in Arnhem bent?' en 'Combineer je een bezoek aan de binnenstad met iets anders?' Ook willen de onderzoekers weten welke plaatsen favoriet zijn onder de bezoekers van de binnenstad en of het stadshart datgene biedt wat mensen zoeken.

Benieuwd
„De antwoorden op de open vragen zijn natuurlijk het spannendst voor ons", stelt voorzitter Gerard Velthuizen van het Platform Binnenstad Arnhem. Hij is met name benieuwd naar de antwoorden op de vraag 'Wat kan er in jouw ogen beter in de Arnhemse binnenstad?' 

Velthuizen en Jeurissen hopen van harte dat daar suggesties uit rollen die snel gerealiseerd kunnen worden. Het is de bedoeling dat de peiling eind augustus afgerond wordt. Begin september maakt het platform de resultaten bekend.