Volledig scherm

'We moeten blijven drinken' van muzikant Collin Hoeve

NIJMEGEN - 'We moeten blijven drinken', zingt Collin Hoeve in zijn vierde Vierdaagselied. Hoeve bezingt deze week dagelijks voor De Gelderlander de gebeurtenissen rond de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten.

Hoeve maakt elke dag een actueel Vierdaagselied voor de Gelderlander, dat steeds om 16.00 uur op onze website komt. Hij is ook live te zien met het lied bij de Walkshow, de dagelijkse Vierdaagsetalkshow van De Gelderlander met actuele gasten. Die is dagelijks om 15.00 uur bij LUX en wordt aan elkaar gepraat door redacteur Geert Willems.

De volledige liedtekst van Collin Hoeve We moeten blijven drinken Het is een warme dag, op de Oosterhoutse dijk Dus we moeten blijven drinken zodat niemand weer bezwijkt Zoals heel wat jaar geleden, nee zo willen wij dat niet Gewoon rustig blijven lopen, en geniet   En dan het trieste nieuws, van een vrouw die is gevallen Moest de wandeltocht gaan staken voor ze goed en wel begon Heeft nu vast veel spijt, van de kuil die ze gemist had Pols gebroken, zere enkel, zit te balen in de zon   (refrein) Loop over de waalbrug, met de zon op m'n gezicht Door naar Lent en Bemmel, ik laat mij leiden De mensen langs de route, geven kracht om door te gaan En zo komt de eerste dag tot een goed einde   En toen was er nieuws, dat er iets zou gaan gebeuren Bij het vuurwerk op de Waal, maar er was niets aan de hand Welke idioot, zet een dreigbrief op een post-it En meldingen uit België houden ook geen stand   En de kinderen, die eigenlijk te jong zijn Voor de volle vier dagen, lopen nu hun eigen tocht Haal ze samen in, met Jochem van Gelder De ervaring, die je al die jaren hebt gezocht   (refrein) Loop over de waalbrug, met de zon op m'n gezicht Door naar Lent en Bemmel, ik laat mij leiden De mensen langs de route, geven kracht om door te gaan En zo komt de eerste dag tot een goed einde  

Iedere dag schrijft Collin Hoeve een lied voor De Gelderlander. Vandaag: 'We moeten blijven drinken'