Volledig scherm

Weekend van ongekende 'Bieber-gekte': een overzicht (foto's en video's)

ARNHEM - Of het nu om het uitverkochte concert op zaterdag ging, of die van zondag: steevast was Arnhem het toneel van ongekende 'Bieber-gekte'. Onder enorm gegil van tienduizenden Bieberfans, ook wel Beliebers genoemd, bracht de Canadese superster Justin Bieber dit weekend twee concerten van zijn Purpose World Tour. 

Bieber playbackte veel tijdens de visueel spectaculaire shows, maar verhulde dat niet. Twee meisjes die fan zijn van Bieber lieten zaterdag in de pauze weten dat hij dat doet omdat hij ook veel danst. Het playbacken was ook voer voor de recensenten. Klik HIER voor een recensie van het concert op zaterdag.

Knuffel
Er was geen fan in de zal die niet jaloers was op de vier meisjes uit het publiek die mee mochten dansen. Onder hen was onder meer de 10-jarige Ninthe van den Berg uit Wijchen. Dat leverde haar zelfs een dikke knuffel op. Hoe ze dat vond? „Ik vond het supertof.”

Chaos
De beveiliging rondom het stadion had al vanaf donderdagavond de handen vol aan de ongeduldige fans. Maar bij het GelreDome ontstond zaterdagochtend flinke chaos door de massale toestroom van Beliebers genoemd. Rond 10.30 uur stormden 500 fans van de popster van de plek waar ze al uren stonden naar het terrein van de Golden Circle, dat op dat moment nog gesloten was.

In die Golden Circle stonden fans die een kaartje hebben dichtbij het podium en kunnen ze hun ster recht in de ogen kijken. Bekijk HIER de video van de stormloop. Directeur Hérald van de Bunt van GelreDome was dan ook boos vanwege de chaos die zaterdagmorgen ontstond bij ‘zijn’ stadion. „Ik ga niet publiekelijk met een vinger wijzen, maar reken maar dat er stevig gesproken is over wat er is gebeurd. Afspraken zijn in de wind geslagen. Dat kan niet.”

Ook na afloop ontstond er chaos, dit keer op de weg. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) stond het verkeer in de omgeving van GelreDome na het concert muurvast.

Zondag
Op de dag van het tweede concert ging het er een stuk rustiger aan toe. Fans met een kaartje voor de Golden Circle werden vanaf 8.00 uur in kleine groepjes toegelaten.

De organisatie liet weten de dag ervoor als 'leermoment' gezien te hebben. „We hebben zaterdagavond de hele dag doorgenomen met alle betrokkenen zoals beveiliging en de directie van GelreDome”, aldus Christiaan van Dongen van promoter Greenhouse Talent.

Bekijk hieronder foto's en daaronder een video van het concert op zaterdag. De andere video's zijn bovenin het artikel – na de foto's – te bekijken.