Volledig scherm
Nijmegen © Flip Franssen

Weinig buitenlandse toeristen bezoeken Nijmegen

NIJMEGEN - Tijdens de Vierdaagse barst het van de buitenlandse toeristen en zitten alle hotels tjokvol. Maar in de andere 51 weken is de voertaal vooral Nederlands.

In de hotels van de regio Nijmegen komen, buiten de Vierdaagseweek, vrijwel geen buitenlandse toeristen. Tijdens een rondtocht langs hotels in stad en streek komt deze weken vrijwel overal hetzelfde antwoord. „Nee, die komen hier amper. We hebben wel buitenlanders in ons hotel maar die komen voor de universiteit of om familie op te zoeken."

Weinig buitenlanders 
De cijfers van RBT KAN bevestigen dat beeld. „In hotels komen weinig buitenlanders", zegt Hanneline Oosting van de toeristenorganisatie. „De gasten zijn voor 90 à 95 procent Nederlandstalig. In vakantiebungalows en op campings komen wel wat meer buitenlanders, maar ook daar is het voor 85 proceWnt Nederlands. En de buitenlandse toeristen zijn vooral Duitsers en Belgen. Op camping De Oude Molen zijn er dit jaar bijvoorbeeld meer Belgen. Dat komt waarschijnlijk door de angst voor aanslagen. Ze blijven liever wat dichter bij huis."