Volledig scherm

Werk zat in Nijmegen, voor vakantiewerkers

NIJMEGEN - Het aantal vakantiebanen in Nijmegen en regio groeit. Werk zat, blijkt uit een rondje langs uitzendbureaus. Sterker nog: er dreigt zelfs al een licht tekort aan vakantiewerkers.

„Jongeren kiezen eerder voor werk op een festival dan dozen stickeren in een fabriek”, zegt regiomanager Maarten van Steenbergen van studentenuitzendbureau ASA.

Zorg
Opvallend: in de zorg, die jarenlang minder budget had, zijn weer meer vakantiebanen. Dat is goed nieuws voor studenten verpleeg- en geneeskunde die in de ouderenzorg, verpleeghuizen en ziekenhuizen aan de slag kunnen. „Voor hen is het ook waardevol, het staat goed op je cv als je als geneeskundestudent ook aan de andere kant hebt gestaan”, geeft Van Steenbergen aan.

Logistiek
In de logistiek is ook veel vakantiewerk, merken ze bij uitzendbureau Olympia. „Werk zat”, zegt Ingrid Stappers, manager van Olympia. Enkele tientallen vakantiewerkers zijn aan de slag bij het logistiek centrum van Kruidvat in Heteren en bij DHL op Bijsterhuizen.

Lees meer over het banenoverschot in De Gelderlander, editie Nijmegen, van zaterdag 13 augustus. Ook digitaal te lezen via krant.gelderlander.nl