Volledig scherm
Henk Saat bij de roosters die koude lucht blazen in de fietsenkelder onder Rozet blazen. © Gerard Burgers

Werknemers fietsenstalling Rozet 'sterven van de kou'

ARNHEM - Werknemers van de fietsenstalling onder Rozet aan de Oude Oeverstraat in Arnhem kampen met een ijzig koude wind op hun werkplek. De gemeente zegt toe er iets aan te zullen doen.

Velpenaar Henk Saat trok direct na zijn aanstelling via werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven aan de bel. "Ik ben ontslagen omdat ik mijn eigen kacheltje aan de muur had gehangen en te kritisch was over de werkomstandigheden. Ik zaaide te veel onrust."

Oorzaak
Steen des aanstoots vormen de 2 grote luchtroosters in de fietsenkelder, die koude lucht uitblazen. De combinatie met de openstaande deuren van de stalling boven zorgen voor een poolwind. "Dit is echt iets voor de Arbeidsinspectie", zegt Saat. "De mensen zitten daar met de winterjas aan en de muts op. Het is er stervenskoud."

Erkenning
Een woordvoerder van de gemeente erkent dat er iets moet gebeuren. "We denken aan een wand ervoor of iets anders." 'Klokkenluider' Saat vindt dat het veel te lang duurt. Hij kreeg deze week echter te horen dat hij niet terug hoeft te komen.

Verwarming
Bij Presikhaaf Bedrijven meldt een woordvoerder dat privacywetgeving hem verbiedt om in te gaan op de reden. "We hebben naar zijn klachten geluisterd. We herkennen ons niet in het beeld dat onze cliënt schetst."

Saat: "Bij Musis heb ik ook gewerkt. Prima plek de fietsenkelder daar. Met een hokje met verwarming. Zo hoort het."

Lees meer over dit probleem in de papieren krant, regio Arnhem van 5/03/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.