Volledig scherm
De Varkensstraat in de binnenstad van Arnhem. © DG

Werkstraf eigenaar voormalige Club 8 voor massale vechtpartij op Korenmarkt

ARNHEM - De eigenaar van de in 2014 gesloten Club 8 in de Varkensstraat in Arnhem is donderdag veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur voor zijn betrokkenheid bij een massale vechtpartij.

Ook zeven andere betrokkenen, onder wie beveiligers van de club, hebben werkstraffen gekregen. Een 43-jarige Nijmegenaar is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Twee vrouwen
Het geweld in de nacht van vrijdag 21 februari op zaterdag 22 februari 2014, begint met een ruzie tussen twee vrouwen in de discotheek Club 8. Zij worden uit de zaak gezet, waarna twintig bezoekers en personeelsleden slaags raken. Agenten weten de vechtjassen uit elkaar te drijven.

Bekogelen
Een half uur later breekt opnieuw trammelant uit wanneer de groep bezoekers terugkeert naar de club. Op camerabeelden is te zien hoe zij op rolluiken van de uitgaansgelegenheid slaan en twee portiers bekogelen met blikjes.

Weer ontstaat een vechtpartij, waarbij ditmaal ook de uitbater betrokken is. De beveiligers krijgen klappen en delen zelf schoppen uit aan bezoekers die op de grond liggen. De politie komt opnieuw tussenbeide en houdt twee mannen aan. 

Twee dagen na de vechtpartij sluit burgemeester Herman Kaiser van Arnhem de discotheek en trekt de horecavergunning in. 

Werkstraffen
De twee beveiligers zijn donderdagochtend veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Ze hadden het hoofd koel moeten houden, meent de rechter. Een 26-jarige Arnhemmer en een 29-jarige Deventenaar hebben beiden een taakstraf van 80 uur gekregen. Een 22-jarige inwoner van Apeldoorn is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. Twee mannen van 27 en 30 jaar, ook uit Apeldoorn, kregen een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. 

De vrijgesproken Nijmegenaar zou hebben geprobeerd de vechtende menigte uit elkaar te halen.