Volledig scherm
© pixabay.com

Werkstraf voor Nijmeegse ontuchtleraar

ARNHEM/ NIJMEGEN - De rechtbank in Arnhem heeft een 25-jarige Nijmegenaar veroordeeld tot de maximale werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 199 dagen. De man heeft in zijn hoedanigheid als docent en stagebegeleider op een school in Culemborg grenzen ver overschreden, aldus de rechtbank.

Betasten
Zo liet de man, die inmiddels is ontslagen bij de school, zijn geslachtsdeel betasten door een 16-jarige leerlinge. Aan een andere leerlinge – van dezelfde leeftijd – vroeg hij via WhatsApp foto’s van haar ontblote buik. In ruil daarvoor zou ze een voldoende krijgen. Het meisje trok aan de bel bij andere docenten, waarna het balletje gingen rollen.

Schadevergoeding
De Nijmegenaar gaf onlangs tijdens de zitting aan 'dat hij een spanning zocht die misplaatst is'. „Het was voor mij een ontsnapping aan de werkdruk. Als ik terugkijk naar die periode, herken ik mezelf niet.” De man moet een schadevergoeding van 750 euro betalen aan een van de slachtoffers en mag zijn beroep tijdens zijn drie jaar durende proeftijd niet uitvoeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.