Volledig scherm
Gerrie Elfrink © Gerard Burgers

Wethouder Elfrink moet weer om tafel met Hoogkamp

ARNHEM - In de voormalige school Het Palet op de Hoogkamp in Arnhem moeten woningen komen voor ouderen én zeven statushouders. Dat vindt een meerderheid in de Arnhemse gemeenteraad.

Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink (SP) had al concrete plannen met Portaal Arnhem: sociale huurwoningen en appartementen voor statushouders in de oude school in de Witsenstraat. Hij moet nu opnieuw in overleg met de wijkbewoners van de Hoogkamp.

Ongenoegen
Een aantal van hen maakte vorige week woensdag hun ongenoegen over dat plan duidelijk op een drukbezochte informatiebijeenkomst over de toekomst van Het Palet. Bewoners van Hoogkamp/Burgemeesterswijk willen oud kunnen worden in de eigen wijk.

Oplossing
Dat punt staat al geruime tijd als belangrijkste prioriteit in het zogenoemde wijkactieplan. De VVD schaarde zich achter de buurt en diende samen met Arnhem Centraal (voorheen Zuid Centraal) een raadsvoorstel in dat met grote meerderheid werd aangenomen. Strekking: ga opnieuw met de Hoogkamp praten en kom met een oplossing die meer recht doet aan het wijkactieplan.