Volledig scherm
Trolleybus op het Willemsplein in Arnhem. Foto Marc Pluim

Wethouder Mink wil niet om tafel over mislukt trolleyproject

ARNHEM - Arnhems wethouder Mobiliteit Alex Mink wil niet om de tafel met het bedrijf EL-KW over het mislukte project om een trolleybus van de toekomst te maken. Een ruime meerderheid in de gemeenteraad dringt daar wel bij de SP'er op aan.

Coalitiegenoten D66, CDA en ChristenUnie steken samen met oppositiepartijen PvdA, VVD, GroenLinks en Zuid Centraal de koppen bij elkaar. Doel is een uitspraak van een meerderheid in de raad die Mink opdraagt toch in gesprek te gaan met EL-KW.

Vuur
"En als de wethouder dan nog steeds weigert om die opdracht uit te voeren, dan moeten we verder zien", aldus D66-raadslid Mattijs Loor maandagavond na een debat in het stadhuis waarbij Mink het vuur na aan de schenen werd gelegd. Door zowel oppositie als coalitie.

Schuld
De kwestie draait om de Trolley 2.0, een trolleybus die een tiental kilometers op batterijen kan rijden, zonder bovenleiding. EL-KW leverde op 1 december 2015 niet het beloofde prototype, omdat de gemeente te weinig betaalde, stellen de ondernemers. Mink legt de schuld van de mislukkig juist bij de ondernemers.