Volledig scherm
Stadstheater Arnhem. Foto DG

Wethouder trekt plan voor Koningsplein terug

ARNHEM - De Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink van Cultuur trekt het plan voor een nieuw cultuurgebouw op het Koningsplein van 32 miljoen euro voor Stadstheater Arnhem, Oostpool en Introdans terug. Hij wil meer tijd om het plan nader uit te werken en 'met een helderder verhaal' te komen.

Het huidige voorstel 'heeft veel vragen en ook misverstanden opgeroepen. Dit is nooit de bedoeling geweest. Wij betreuren dat', schrijft Elfrink aan de gemeenteraad. Die zou de visie voor het Koningsplein maandagavond behandelen, maar heeft het voorstel nu van de agenda gehaald.

Discussiepunt
Duidelijk is dat de benodigde investering voor de nieuwbouw een discussiepunt is in de gemeenteraad. Met name omdat niet duidelijk is waar het geld vandaan moet komen.

Verliezen
Elfrink waarschuwde de raad half september dat Arnhem Introdans en Oostpool zonder investeringen wel eens zou kunnen verliezen. Van concrete belangstelling voor de instellingen elders in het land is echter niets gebleken.

Schouwburg
Oppositiepartij VVD wilde eigenlijk doorpraten over de visie. De liberalen willen graag hun mening geven over het in hun ogen 'ondoordachte nieuwbouwplan' en maken zich zorgen over de gevolgen voor de renovatie van de schouwburg, die nu mogelijk vertraging oploopt omdat het voorstel is teruggetrokken. De schouwburg moet voor elf miljoen euro worden opgeknapt.