Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Wie gooide toch die ene barkruk in café Molenhoek?

ARNHEM - De barkrukken en bierglazen vliegen in het rond. Het Klarendalse café Molenhoek doet in de late avond van 26 juli 2015 even denken aan een heus Wildwestafereel. Een van de kroegbezoekers krijgt een barkruk ongelukkig in zijn gezicht en moet zwaargewond met een ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ternauwernood overleeft hij het incident.

De eigenaresse belt de politie en wijst een 38-jarige Arnhemmer aan als dader. Justitie verdenkt de man van zware mishandeling.

Extra getuigen
Afgelopen donderdag zou de zaak van de Arnhemmer inhoudelijk worden behandeld, zo ver kwam het echter niet. Want is hij wel de dader? De raadsman van de verdachte wil extra getuigen horen die het tegendeel moeten bewijzen: „Er zijn sterke aanwijzingen dat niet de verdachte, maar een andere cafébezoeker met barkrukken smeet.”

Sussen
Volgens hem stond de Arnhemmer buiten toen in de kroeg ruzie ontstond. Op het moment dat deze uit de hand liep, zou de man naar binnen zijn gelopen om de boel te sussen. „Andere bezoekers kunnen die lezing ondersteunen.” Tevens zou de dader na het incident zijn weggereden in een grote, witte auto: „Zo’n auto heeft mijn cliënt niet.”

Twaalf getuigen
Gezien het ernstige letsel van het slachtoffer vindt de rechtbank ook dat alle mogelijke getuigen - twaalf in totaal - gehoord moeten worden. De zaak komt waarschijnlijk pas volgend jaar inhoudelijk aan bod.