Volledig scherm
Dinsdagmiddag werden de wieken aan de derde windmolen langs de A15 gemonteerd. © Frank Hemeltjen

Wieken vierde windmolen langs A15 onherstelbaar beschadigd

RESSEN/OOSTERHOUT - Het vierde en voorlopig laatste exemplaar van de windmolens die langs de A15 bij Ressen en Oosterhout komen, laat nog een tijdje op zich wachten. De wieken zijn tijdens het zeetransport beschadigd geraakt.

De drie wieken zijn aan boord van het vrachtschip dat ze uit Shanghai aanvoerde, onherstelbaar beschadigd. Een flinke golf die over het dek sloeg was de windvangers te veel.

Vertraging
„De nieuwe komen 20 oktober in de haven van Antwerpen aan”, zegt Pim de Ridder, de initiatiefnemer van het windmolencollectief. „Forse vertraging dus."

Kleine vertragingen kenden de eerste drie windmolens ook al, maar dan ging het slechts om dagen. De Ridder: „Zo kreeg de transporteur geen vergunning om op bepaalde dagen langs wegwerkzaamheden in Duitsland te rijden. Dan mis je een stuk van de mast."

Mast
Eind deze week wordt al wel gebouwd aan de vierde mast. Maar het afmonteren moet dus gewacht worden tot na 20 oktober. Rond die datum kunnen de drie die dan af zijn, alvast gaan draaien; en dus elektriciteit gaan leveren. „Nummer vier zal rond 1 november af zijn en stroom gaan leveren", aldus De Ridder.