Volledig scherm
De winkel van Action aan de Graafseweg in Nijmegen. © Bert Beelen

Winkel Action in Nijmegen illegaal

NIJMEGEN - De Action-winkel aan de Graafseweg in Nijmegen zit illegaal op die plek. De winkel zit daar in strijd met het bestemmingsplan.

Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State, de hoogste bestuursrechter. „We gaan de uitspraak bestuderen en ons beraden hoe verder”, aldus een woordvoerster van Action.

Budgetwinkel
Of de populaire budgetwinkel daadwerkelijk weg moet, is de vraag. De bal ligt bij de gemeente Nijmegen. Er zijn twee opties: er komt een nieuw bestemmingsplan zodat de winkel aan de Graafseweg kan blijven. Of de gemeente zegt tegen Action: u moet daar weg.

Dat laatste is niet de inzet van de bewoners van de 23 appartementen boven de discounter. Zij hadden de kwestie eerder aangekaart bij de Arnhemse rechter en nu bij de Raad van State. „De erkenning dat het huidige bestemmingsplan niet voldeed, is het belangrijkste. We hebben ook geen belang bij leegstand van de winkel, we willen dat er een einde komt aan de geluidsoverlast”, zegt een woordvoerder namens de eigenaren.

Geluidsoverlast
Sinds de komst van de Action, in 2013, hebben zij onder meer geluidsoverlast van vrachtwagens die 's ochtends vroeg de winkel bevoorraden.