Volledig scherm
© Google

Winkel waar illegaal drugs werd verkocht, mogelijk jaar dicht

NIJMEGEN - De winkel aan de Eilbrachtstraat in Nijmegen waar een Duits stel een flinke hoeveelheid softdrugs zou hebben ingeslagen, hangt sluiting boven het hoofd. Het is het college van burgemeester en wethouders dat hierover een besluit moet nemen en die vergaderen in de zomervakantie niet.

„Maar als we doen wat we normaal gesproken in dit soort omstandigheden doen, gaat deze zaak een jaar dicht", zegt een gemeentewoordvoerster.

Rolluiken dicht
De rolluiken van de zaak in de Eilbrachtstraat, tussen de Van Welderenstraat en de Tweede Walstraat in de Nijmeegse binnenstad, zitten potdicht. De winkel had geen vergunning om softdrugs te mogen verkopen. De Arnhemmer die er dinsdag is aangehouden, is gehoord en inmiddels weer thuis.

Tip
De politie had een tip gekregen dat het Duitse stel onderweg was met meer drugs dan maximaal toegestaan voor eigen gebruik. De man (22) uit Xanten en vrouw (25) uit Wesel zijn bij Leuth aangehouden met 125 gram softdrugs. Ze vertelden dit in de Nijmeegse winkel te hebben gekocht. Daar is ook drugs aangetroffen.