Volledig scherm

Witbier proeven op tien Arnhemse terrassen

ARNHEM - Acht cafés op en rond de Korenmarkt in Arnhem doen zondag mee aan de tweede witbierronde. Ook zetten twee restaurants in de buurt van het uigaansplein verschillende soorten witbier op hun tapkranen.

Door middel van de witbierronde willen de kroegbazen meer bekendheid geven aan minder bekende soorten witbier.

Hit
Meer dan veertig soorten zijn er zondag te proeven, waarvan het merendeel van de tap. „Maak kennis met witbieren als Oersoep blanco, Sint Bernardus Extra 4, Ename Pater en Corsendonk. Maar de hit van vorig jaar Weihenstephaner is ook verkrijgbaar”, zegt ondernemer Maurice Schoot van Café Den Koopman.

Dimensie
Samen met Ron Hofmans van De Barron heeft hij vorig jaar het initiatief tot de witbierronde genomen. „Arnhem heeft al zo weinig tradities. Langs deze weg proberen wij een nieuwe te creëren. We hopen dat er elk jaar meer horecabedrijven bij ons aansluiten. Restaurants zijn ook welkom. Die geven een extra dimensie aan de witbierronde", zegt Schoot.

Plannen
Bierliefhebbers kunnen vanaf 14.00 uur bij de kroegen en restaurants terecht. Verschillende cafés zorgen voor livemuziek. Bierliefhebbers krijgen een stempelkaart en kunnen op hun mobiele telefoon de plek van de horecabedrijven vinden. Vorig jaar viel de witbierronde in het water. „Dit jaar zijn de voorspellingen perfect."

Deelnemers
Aan de witbierronde doen dit jaar acht kroegen mee: Den Koopman, De Barron, Absolute, Le Grand Café, Mick o'Connels, Bloopers en De Schoof op de Korenmarkt en Sint Jan op het Jansplein. De restaurants Bij Luthers aan de Luthersestraat en Mejuffrouw Janssen aan de Duizelsteeg schenken ook witbieren. Mejuffrouw Janssen serveert daarbij oesters en Bij Luthers zorgt voor pittige Mexicaanse wraps.