Volledig scherm

Witch Doctor nieuwe openingsnummer NEC?

NIJMEGEN - Moet het populaire nummer Witch Doctor van de Nijmeegse rockband De Staat het openingsnummer worden in het NEC-stadion? De supportersvereniging van de Nijmeegse club houdt er een peiling over.

Het idee ontstond ruim een week geleden week toen De Staat twee keer optrad tijdens PinkPop. Met toetsenist Rocco Hueting in een NEC-shirt - de muzikant treedt áltijd op in een NEC-shirt.

Roots
„Een Nijmeegse band, met Nijmeegse roots, muzikanten die fan zijn van onze club en dat uitdragen op een podium dat niks met voetbal te maken heeft. Dát maakt het zo mooi”, vindt Harold Bastiaans, voorzitter van SV NEC. Veel stemmen gingen volgens hem op Witch Doctor – met de veelgeroemde clip – het nieuwe openingsnummer te maken in de Goffert voordat de spelers het veld op komen.

Bastiaans: „We hebben dit besproken met NEC. 'Regel het maar', zeiden ze. Op onze site staat sinds woensdag een peiling. In een paar uur tijd is er al duizend keer gestemd.” De mannen van De Staat vinden het wel leuk, ze retweeten althans het twitterbericht van SV NEC hierover.

Stemmen kan nog tot vrijdagmiddag 16.00 uur op www.svnec.nl. De huidige openingstune van NEC is The Eye Of The Tiger van de Amerikaanse band Survivor.

Witch Doctor van De Staat live op Pinkpop 2016.