Volledig scherm
Sint Marten met midden onder het zogenoemde HKA-terrein. Foto Hans Broekhuizen/DG

Wonen in oude school HKA in Sint Marten

ARNHEM - Het plan om in en om het voormalige pand van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem in Sint Marten woningen te realiseren, krijgt handen en voeten. De eerste huizen in de Arnhemse wijk worden binnenkort te koop aangeboden.

Het gaat om een zestal herenhuizen, stadswoningen en appartementen in het oude schoolgebouw, dat inmiddels al twaalf jaar wacht op een nieuwe bestemming. Als voor acht van de twaalf woningen een koper is, gaat de aannemer aan de slag.

School IV
Het plan in het voormalige HKA-pand (tegenwoordig School IV genoemd, naar de originele naam) is de eerste fase van het project. Fase 2 behelst de bouw van twaalf zorgappartementen bij het gebouw en zes woningen aan de Hommelseweg, zodat het 'gat' daar wordt gedicht. Er zal ook een parkje worden aangelegd.

Prijzen
Voor dat onderdeel van het project moet nog een bestemmingsplanwijziging komen. De vergunningen voor het eerste deel zijn inmiddels binnen. De prijzen voor de woningen liggen tussen de 245.000 en 569.000 euro. Op 23 juni start de verkoop officieel.