Volledig scherm
© Persbureau Heitink

Woning aan de Steenstraat brandt volledig uit

ARNHEM - Op de Steenstraat in Arnhem is zondagochtend rond 05.30 uur een woning volledig uitgebrand. Een bewoner van het pand heeft de brand zelf ontdekt en gemeld. Hij is in de ambulance onderzocht vanwege mogelijke inademing van rook. Bij deze forse brand is één bewoner licht gewond geraakt.

Op het moment dat de brandweer aan kwam, sloegen de vlammen uit de ramen.

Ontruimd
Omdat de brand op de derde verdieping van een appartementencomplex woedde, schaalde de brandweer direct op naar middel brand, korte tijd later zelfs naar Grip1.

De andere appartementen werden door de politie ontruimd. Ongeveer vijftien mensen stonden met huisdieren op straat. Doordat de ontruiming zo snel plaatsvond, zagen enkele mensen zelfs geen kans om zich om te kleden. Zij stonden in hun ochtendjas buiten.

Kat
Iets na 07.00 uur werd een gedeelte van het appartementencomplex weer vrijgegeven en mocht een aantal bewoners weer terug naar hun appartement. De kat van de bewoner uit het appartement waar de brand woedde, is enige tijd vermist geweest. Het dier bleek naar de onderburen gevlucht.

De woning van het jonge stel is voorlopig onbewoonbaar. De bewoners wonen daarom tijdelijk elders. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Nader onderzoek volgt.