Volledig scherm
© Harm Graat/De Gelderlander

Woningcorporatie wil 29 huizen slopen in Nijmeegse wijk Hengstdal

NIJMEGEN - Woningcorporatie Standvast wil 29 huizen in de Nijmeegse wijk Hengstdal slopen en vervangen door nieuwbouw. Het gaat om duplexwoningen (boven- en benedenwoningen), gebouwd in de jaren 50.

Bewonerscommissie Klankbordgroep Hengstdal is tegen. Volgens de commissie is 70 procent van de bewoners voor renovatie van de huizen. Dit heeft met de lagere huur te maken. De Klankbordgroep Hengstdal richtte zich daarom deze week tot de Nijmeegse gemeenteraad.

Standpunten
Volgens Standvast heeft verder praten geen zin, de standpunten liggen mijlenver uit elkaar. "Renovatie van alle huizen zou een slechte investering zijn", aldus directeur Esther Lamers van Standvast. De woningcorporatie heeft de indiviudele bewoners deze week een brief gestuurd met het plan van aanpak.

Ombouwen
Naast sloop van 29 huizen en nieuwbouw, wil de woningcorporatie 8 duplexwoningen ombouwen tot eengezinswoningen en 2 blokken van in totaal 8 huizen renoveren. Standvast denkt op zijn vroegst dit najaar te kunnen beginnen.

Lees het hele verhaal in de papieren krant, regio Nijmegen van 5/03/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.