Volledig scherm
Foto Marina Popova

Woonhaven in beeld voor 180 huurwoningen in Arnhem

ARNHEM - De Arnhemse coöperatieve vereniging Woonhaven wil de 180 huurwoningen van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren voor Arnhem (WBvA) overnemen.

Met de transactie zijn waarschijnlijk ettelijke miljoenen gemoeid, maar een bedrag wordt niet bekendgemaakt.

Commotie
Over de verkoopplannen van het bestuur van de woningbouwvereniging ontstond commotie. Het bestuur vroeg de leden binnen tien dagen over de transactie een besluit te nemen. Dat deden ze niet. Een beslissing over verkoop is uitgesteld tot uiterlijk 1 oktober.

Anoniem
Voor Woonhaven is dat geen probleem, zegt een adviseur van de vereniging van een groep particuliere vastgoedinvesteerders die anoniem wenst te blijven. „Al moet het ook niet te lang duren." Voorzitter van Woonhaven is Frank Bijdendijk, voormalig corporatiedirecteur uit Amsterdam.

Conservering
Woonhaven, begin dit jaar opgericht, heeft als doel 'het verwerven van duurzame, verhuurde woningen, bij voorkeur van bijzondere architectuur en met monumentale status ter conservering van cultuurhistorisch erfgoed'. De portefeuille van de WBvA zou de eerste aankoop zijn, naar een tweede transactie wordt onderzoek gedaan.