Volledig scherm
Impressie van de woontorens bij de Visserslaan in Arnhem. Illustratie Vastbouw

Woontorens in kader plan 'Dijkzone' in 2018 klaar

ARNHEM - Bouwbedrijf Vastbouw uit Rijssen en de Arnhemse belegger Vesteda nemen het stokje over van Volkshuisvesting Arnhem bij het plan 'Dijkzone Malburgen'. Ter hoogte van de Visserslaan is begonnen met de realisatie van twee woontorens. De twee torens bij de Visserslaan moeten in het tweede kwartaal van 2018 voltooid zijn.

Vastbouw heeft nu de grond voor de torens aan de Visserslaan, waar 94 huurappartementen in de vrije sector in komen, gekocht van Volkshuisvesting. Vesteda zorgt voor de verhuur. 

85m2
De woningen krijgen een gemiddelde woonoppervlakte van zo'n 85 vierkante meter. Vastbouw is inmiddels begonnen met het bouwrijp maken van de grond. Mogelijk neemt Vastbouw ook de geplande woongebouwen aan de dijk ter hoogte van de Vlierstraat in Malburgen-West op zich. "Daarover wordt nu gesproken", zegt een woordvoerder. Ook aan het einde van de Gelderse Rooslaan zijn torens voorzien.

Protest 
In het oorspronkelijke plan Dijkzone (tegenwoordig 'Langs de Rijn') stond ook nog een gebouw bij de John Frostbrug. Daarvan is na buurtprotest al jaren geleden afgezien. Ook een toren op de hoek Veerpolderstraat-Pluimzeggelaan is nu van de baan. Omwonenden van de Visserslaan waren in de veronderstelling dat ook de bouw van de torens daar was afgeblazen, zegt José Brouwer, die in de Veerpolderstraat recht tegenover de bouwplaats woont. „En nu is het toch weer opgepakt.”

Een poging om de start van de bouw uit te stellen, liep op niets uit.