Volledig scherm
Miep Brons op archiefbeeld uit 1996 © ANP

Zakenvrouw Miep Brons (72) overleden

HETEREN - Miep Brons is vrijdag op 72-jarige leeftijd in Amstelveen overleden. De bekende zakenvrouw was al zo'n vijf jaar bedlegerig en bezweek vrijdag aan de gevolgen van een hersenbloeding en een longontsteking. Een dag eerder was ze naar een verpleeghuis in Amstelveen verhuisd om dichtbij haar zoon te kunnen zijn.

Brons stierf twee maanden na de dood van haar echtgenoot Loek, met wie zij aan het roer stond van een succesvolle textielketen. De 170 winkels werden in 1972 verkocht aan Zeeman, waarna Loek en Miep zich in Amsterdam vestigden, een excentriek leven gingen leiden en bekende Nederlanders werden. De laatste jaren van hun leven woonde het paar in een verzorgingstehuis in Heteren.

Amsterdam
Brons werd in 1943 als Miep Tang geboren in Velp. Na haar huwelijk met Loek Brons werd ze in de jaren zeventig en tachtig samen met haar man een van de meest opvallende stellen in de Amsterdamse societywereld, die 'spektakelfeesten' gaven in hun villa tegenover het Hilton Hotel. Brons begon de succesvolle vidotheekketen Jumbo Erotheek en was ook bekend van carnavalsnummers als Wie wil er m'n poessie effe zien?.