Volledig scherm
Burgers' Zoo

Zeldzame katfretten gewend aan verblijf in Burger's Zoo Arnhem

ARNHEM - De vier nieuwe fretkatten in Burger's Zoo zijn na een maand quarantaine zichtbaar voor het publiek.  

De Arnhemse dierentuin beschikt over de enige zes fretkatten die in Europa leven. In Burgers' Desert woonden al twee mannetjes, maar nog geen vrouwtjes. Daarom zijn er vier nieuwe vrouwtjes uit de VS ingevlogen. De nieuwe bewoonsters zijn inmiddels uit quarantaine en gewend aan hun nieuwe verblijf. Noord-Amerikaanse katfretten zijn verwant aan de wasberen. Daarnaast behoren ze tot de kleine beren.

Na transport uit de dierentuinen van San Antonio en The Living Desert  hebben de jonge fretkatten een gebruikelijke quarantaineperiode van een maand achter de schermen doorgebracht, plus de benodigde tijd om de dieren aan elkaar te laten wennen. Bij één paartje zijn zelfs al paringen waargenomen.

Nachtdieren

De katfret is geen bedreigde diersoort, maar meestal slapen ze overdag in een schuilplaats. Pas in de schemering of 's nachts gaan ze op zoek te naar vogels, muizen, kleine reptielen, insectenlarven, vruchten en noten.

In Arnhem is het dag- en nachtritme precies omgedraaid, zodat het voor de katfretten nacht lijkt en zij actief zijn als de bezoekers hen kunnen bekijken.

Volledig scherm
Burgers' Zoo
Volledig scherm
Burgers' Zoo