Volledig scherm
't Taphuys in Tilburg © Dolph Cantrijn/Hollandse Hoogte

Zelf bier tappen in 't Taphuys Arnhem kan pas begin volgend jaar

ARNHEM - 't Taphuys opent begin volgend jaar de deuren aan het Jansplein in Arnhem. Blikvanger is de zelftapwand met in totaal 100 speciaalbieren en 100 wijnen.

De horecagelegenheid in het voormalige Postkantoor zou nog dit jaar open gaan, maar de Martijn Lensing en Paul van Boxtel willen eerst de zaken goed voor elkaar hebben in 't Taphuys in Tilburg dat enkele dagen geleden is geopend.

Ze zijn van plan in Arnhem elke dag om 08:00 uur (in de ochtend) open te gaan. „Wij willen de ontbijtcultuur die in Arnhem al aanwezig is verder stimuleren", zegt Lensing. Ook laten de twee eigenaars de roltrappen in het pand intact. „Die passen prima bij ons uitgangspunt. Wij willen onze gasten in beweging krijgen. Ze lopen zelf naar de tap om een biertje te halen", aldus Lensing.

Bezoekers kopen bij binnenkomst een pasje waarmee zij de tap kunnen openen. Ze betalen per centiliter. Behalve voor het ontbijt, kunnen de gasten ook in 't Taphuys terecht voor lunch en diner.

In de editie Arnhem van de Gelderlander van woensdag 21 september een reportage over 't Taphuys, ook online te lezen in de e-paper.