Volledig scherm
Het voormalige postkantoor aan het Jansplein in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Zelf je biertje tappen in Arnhems grand café 't Taphuys

ARNHEM - Het oude postkantoor aan het Jansplein in Arnhem heeft na twee jaar leegstand weer een bestemming. De Brabantse horeca-ondernemers Martijn Lensing en Paul van Boxtel realiseren in het monumentale pand hun tweede vestiging van 't Taphuys. Donderdag werden de laatste handtekeningen gezet.

Een vergelijking met bestaande zaken wil uitbater Martijn Lensing, mede namens zijn compagnon Paul van Boxtel, niet maken. Simpelweg omdat het Brabantse horecaduo nog niet eerder een Taphuys heeft gerealiseerd. Arnhem wordt, nog voor de jaarwisseling, de tweede vestiging van 't Taphuys, waarvan de eerste vestiging in september al opent in Tilburg. .

Zelftapwand
Blikvanger in het enorme grand café wordt de 'zelftapwand' met wel 150 kranen. Bezoekers kunnen straks, met een speciaal betaalpasje in de hand, hun eigen biertje of wijntje tappen. Ze rekenen af per milliliter. Vervolgens is het de bedoeling dat ze zich aan een van de vele hangtafels mengen met de overige cafébezoekers. In totaal kunnen kroeggangers kiezen tussen 250 bieren en 150 wijnen. Een sommelier en een 'bieroloog' lopen constant rond om gasten te helpen een keus te maken.

'Eerst bewijzen'
Lensing (41) weet van het succes in Arnhem van Stan & Co aan het Willemsplein, dat al meer dan een half jaar het ene bezoekersrecord na het andere breekt. „Een prachtige zaak op een geweldige zichtlocatie. Ik denk dat wij met 't Taphuys complementair kunnen zijn, het hele gebied kunnen versterken. Mensen zijn niet meer zo honkvast. De ene dag daar, de andere dag bij ons. Maar nu loop ik op de zaken vooruit. Laten we ons eerst maar eens bewijzen."

Een uitgebreid verhaal over 't Taphuys in De Gelderlander, editie Arnhem, van vrijdag 27 mei, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl