Volledig scherm
© Thinkstock

Zes keer de Giro d'Italia op een dag!

REGIO - De Giro d'Italia knalt zaterdag 7 mei door de Gelderse dorpen en steden. Het rondje door Gelderland leent zich bij uitstek voor een dagje 'afsteken': van punt naar punt, om de renners zo vaak mogelijk langs te zien komen. Waar moet je zaterdag zijn om het peloton zo vaak mogelijk te zien? Wij zetten het voor je op een rijtje. 

Begin in Oosterbeek waar het peloton rond 12.45 uur voorbij raast na om 12.30 uur te zijn gestart in Arnhem. Stap daarna snel in de auto naar Wageningen. 

Wageningen
Rond 14.00 uur komen de wielrenners door Wageningen. Het peloton komt vanuit Bennekom om vervolgens via Wageningen naar Rhenen te koersen. Zorg dat je de auto dichtbij parkeert, want de volgende plek is Beneden-Leeuwen. Via de A50 race je naar kijkplaats nummer drie.  

Beneden-Leeuwen
In Beneden-Leeuwen knalt het peloton op volle vaart richting Wijchen. Als je geluk hebt, hebben een aantal renners een kopgroep gevormd waardoor je meerdere groepen voorbij ziet razen. 

Wijchen
Via de N322 rijd je binnendoor naar Wijchen. Daar nadert het peloton de finish en dringen de renners om de voorste plekken richting Nijmegen. In sneltreinvaart denderen ze door het dorp richting het eindstation; Nijmegen.

Nijmegen
Terwijl de renners via Malden en Groesbeek naar Nijmegen snellen, rijd jij naar de finish zodat je het slotstuk van de etappe niet mist. In Nijmegen rijdt het peloton twee rondes door de stad. Het zal inmiddels druk zijn bij de finish. Om niets te missen van het einde van de etappe, die op het lijf staat geschreven van een sprinter, is een trapje waarmee je over de mensenmassa heen kan kijken, geen overbodige luxe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.