Volledig scherm
© Dylan Jünemann / Persbureau Heitink

Zeven gewonden door beschonken Nijmegenaar die door rood reed

NIJMEGEN - Zeven personen zijn zaterdagmorgen rond 02.15 uur naar het ziekenhuis gebracht omdat zij betrokken waren bij een ongeluk in Nijmegen. De slachtoffers zaten in twee auto's die op de Burgemeester Daleslaan tegen elkaar botsten. Na onderzoek bleek dat de bestuurder van een van de auto's het rode verkeerslicht negeerde.

Een 28-jarige Nijmegenaar heeft zaterdagmorgen rond 02.15 uur een zwaar ongeluk veroorzaakt doordat hij het rode verkeerslicht op de Jonkerbos negeerde. Volgens de politie reed de man, die onder invloed was, met zeer hoge snelheid over het kruispunt bij de Burgemeester Daleslaan. Daar ramde hij een van links komende auto. Bij het ongeluk raakten in totaal zeven mensen gewond.

Vlak voor het ongeluk haalde de Nijmegenaar een politieauto in. Ook dit ging met hoge snelheid. Agenten besloten de 28-jarige daarom een stopteken te geven. De man had echter andere plannen, en gaf nog meer gas. Uiteindelijk met het ongeluk tot gevolg. 

Klem
In de auto die geramd werd zaten twee inzittenden. De bijrijder kwam door de botsing klem in het voertuig te zitten. Met behulp van de brandweer kon het slachtoffer uit de benarde positie bevrijd worden. De 28-jarige had vier passagiers. Alle slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Naast de 28-jarige gaat om het twee vrouwen en vier mannen, variërend in de leeftijd van 24 tot en met 57 jaar. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit Nijmegen. Over de ernst van hun verwondingen is niets bekend.

Aangehouden
De 28-jarige is door de politie aangehouden voor het veroorzaken van een ongeluk, gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed. Daarnaast krijgt hij een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken, het rijden door rood en het overschrijden van de maximum snelheid. 

Op de kruising Weg door Jonkerbos en Burgemeester Daalseweg is zaterdag nacht rond 02:18 uur een zwaar auto ongeluk gebeurd. Foto's + Verhaal op: http://www.n1.nl/zwaar-auto-ongeluk-op-de-weg-door-jonkerbos/nieuws/item?825240