Volledig scherm
Oud-profwielrenner Maarten Tjallingii. © Marc Pluim

Zilveren Stadspenning voor Maarten Tjallingii (video)

ARNHEM - Maarten Tjallingii is woensdagmiddag bij zijn officiële afscheid als profwielrenner door de gemeente Arnhem onderscheiden met de Zilveren Stadspenning 'als eerbetoon voor zijn loopbaan en zijn betrokkenheid bij diverse Arnhemse ontwikkelingen op sportgebied'.

De onderscheiding werd de Arnhemmer uitgereikt door wethouder van Sport Gerrie Elfrink, die nog even de bergtui van de Giro d'Italia aanhaalde die Tjallingii dit voorjaar op 'zijn eigen Posbank' in de wacht sleepte.

Prominentenkoers
Elfrink gaf tevens het startsein gaf voor de Prominentenkoers op De Paasberg, de wijk waar Tjallingii woont, op het zelfde glooiende parcours als de vroegere Ronde van De Paasberg.

Onder de deelnemers Wilco Kelderman en Bram Tankink, maar ook oud-gedienden als Kenny van Hummel, Erik Dekker en Steven Rooks.

Bekijk een interview met Maarten Tjallingii nadat hij in Arnhem de blauw bergtrui van de Ronde van Italië had verworven.

Volg WielerFlits WielerFlits - http://bit.ly/19sCZNW YouTube-kanaal - http://bit.ly/1XbYkiG Facebook - on.fb.me/1URV6lM Twitter - http://bit.ly/1QCKUKV WielerFlits Live is een programma van WielerFlits i.s.m. Yiro. http://www.wielerflits.nl https://twitter.com/wielerflits http://yiro.nl