Volledig scherm
GelreDome

Zomeravondvoetbal om Fox Sports Cup in Arnhem

ARNHEM - Zeker tienduizend mensen wonen donderdag 21 en zaterdag 23 juli de vier duels bij die in GelreDome worden gespeeld om de Fox Sports Cup. Gastheer Vitesse ontvangt PSV, FC Porto en West Bromwich Albion.

Het toernooi is een initiatief van het internationale bureau Match IQ, dat zich onder meer bezig houdt met het organiseren van oefenwedstrijden voor voetbalclubs in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Fox Sports en de Eredivisie zijn partners.

Vakken
Vitesse wijst supportersgroepen aparte vakken toe. De Theo Bos Tribune is voor de Vitesse- aanhang, de hoeken van de Charly Bosveld Tribune zijn voor West Bromwich Albion en Porto (de rest is open voor iedereen) en de PSV-fans zitten in het uitvak.

Dagverkoop
Hoeveel mensen het toernooi uiteindelijk gaan trekken, is moeilijk te zeggen, aldus Nelissen. „We verwachten heel veel van de dagverkoop." Tickets zijn verkrijgbaar bij Vitesse, maar voor een fractie van de prijs ook via Vakantieveilingen.nl.

Donderdag is om 18.30 uur Vitesse-West Bromwich Albion en aansluitend PSV-FC Porto. Zaterdag vanaf 15.30 uur zijn de duels Vitesse-FC Porto en PSV-West Bromwich Albion.