Volledig scherm
Archieffoto van het Millingse Gasthuis St. Jan de Deo. © Bert Beelen

'Zorg gasthuis Sint Jan de Deo blijft risicovol voor gezondheid'

MILLINGEN - De geleverde zorg in verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan de Deo in Millingen aan de Rijn levert nog steeds risico's op voor de gezondheid van bewoners. Dat blijkt uit een herinspectie in april door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, waarvan de rapportage deze week openbaar is gemaakt.

Zo concludeert de inspectie dat medewerkers niet goed op de hoogte zijn over welke vrijheidsbeperkingen ze wel of niet mogen inzetten. Ook zijn toedienlijsten van medicatie is niet altijd actueel en liggen niet alle medicijnen achter slot en grendel. Volgens interim-bestuurder Thieu Jaspers, die in februari een herstelplan inzette, heeft het gasthuis na de herinspectie echter veel stappen gezet.

'Niet ernstig' 
De inspectie houdt de vinger aan de pols bij Sint Jan de Deo na een bezoek in juni 2015.Toen luidde de conclusie dat 'de zorg die het gasthuis biedt, leidt tot ernstige risico's op gezondheidsschade voor cliënten'. 'Ernstig' noemt de inspectie het nu niet meer. Maar de zorg voldeed in april nog steeds niet aan de basisnormen voor het bijhouden van cliëntdossiers, deskundigheid en inzet van personeel, medicatieveiligheid en vrijheidsbeperkingen. Op het laatste punt scoorde het gasthuis zelfs slechter.

De inspectie wil elke maand een voortgangsrapportage krijgen van het gasthuis.