Volledig scherm
De 26-jarige Arnhemmer werd zwaargewond op straat gevonden. Hij overleed later aan zijn verwondingen. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

'Zwager schoot Arnhemmer Tyson dood'

ARNHEM - De 26-jarige Arnhemmer Tyson is maandagnacht op straat in Arnhem doodgeschoten door zijn 36-jarige zwager. De twee hadden al langere tijd hevige ruzie. Tyson botste met zijn zwager omdat de zwager zijn vriendin, Tysons zus, zou mishandelen. Dat stellen zijn familie en bronnen binnen politie en justitie.

Maandagnacht kort na 03.00 uur kregen de twee Arnhemmers daar opnieuw onenigheid over, zo schetsen de bronnen binnen politie en justitie.

Escalatie
De ruzie in de Thaliastraat in de wijk Schuytgraaf escaleerde zodanig dat de zwager een half uur later een vuurwapen trok. Tyson overleed op straat voor het appartement waar hij woonde.

Veel aandacht
De schietpartij trok de afgelopen twee dagen veel aandacht. Veel mensen legden vlak bij de plek waar het gebeurde bloemen of kaarsen.

De Gelderlander sprak woensdag met Tysons familie. Lees daarover meer in de papieren krant van 29/09/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

Volledig scherm
© Gerard Burgers
Volledig scherm
Onderzoek van de politie op de plaats delict in Arnhem. © Matthias Derksen