Volledig scherm
EPA

Zweedse editie The Flying Dutch in Goffertpark geannuleerd

NIJMEGEN - De Zweedse variant op The Flying Dutch gaat niet door, omdat de organisatie geen garanties krijgt dat dj Avicii van de partij is. Tijdens het dance-evenement op zaterdag 30 juli zouden bekende Zweedse dj's per helikopter naar optredens in Den Haag, Nijmegen en Den Bosch vliegen.

Tim Bergling, zoals Avicii echt heet, maakte in april bekend te stoppen met toeren. Hij schrapte ook alle optredens in Las Vegas en zei dat de dancewereld niets voor hem is. The Flying Dutch zou Avicii's laatste optreden in Nederland zijn.

Acceptabel
Organisator John Ewbank zegt de 'Swedish Edition' te moeten annuleren, omdat het management van Avicii geen zekerheid wil geven over zijn komst. „De afgelopen weken verkeerden we al in onzekerheid omdat Avicii wereldwijd veel optredens annuleerde”, zegt Ewbank. "Ons verzoek aan Avicii en zijn management om garanties dat hij wel naar ons event zou komen, liep op niets uit. Ze willen het niet garanderen. Die onzekerheid is niet acceptabel. Dat kunnen we ons publiek niet aandoen."

Teleurstelling
„Het is heel spijtig, temeer omdat dit zijn laatste shows in ons land zouden zijn. We begrijpen dat de fans teleurgesteld zijn, vooral omdat iedereen zich realiseert hoe uniek het evenement had kunnen worden. Iedereen die al een kaartje heeft, krijgt natuurlijk het geld terug. Zij worden hier persoonlijk over bericht en ook op de website zal staan hoe je je geld kan terugkrijgen”, zegt Allan Hardenberg van organisator Alda.

Origineel
The Flying Dutch - Swedish Journey was een variant op de reguliere editie van The Flying Dutch, die afgelopen zaterdag de tweede editie beleefde met uitsluitend Nederlandse dj's in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Naast Avicii bestond de line-up voor zaterdag 30 juli uit Axwell en Ingrosso, Alesso en Steve Angello, Cazzette, Dada Life, Icona Pop, John Dahlbäck & SEBJAK en Otto Knows.