Volledig scherm
foto RGBStock

Zwembadpersoneel Dukenburg mag tot 2017 blijven

NIJMEGEN - Badpersoneel van zwembad Dukenburg blijft in dienst tot minstens 1 januari 2017. Die toezegging heeft de nieuwe bedrijfsleider Georg Dietrich gedaan aan de 14 medewerkers.

Eerder zei hij nog dat het aantal betaalde krachten zo snel mogelijk zou worden teruggeschroefd naar 6. Die zouden ondersteuning krijgen van vrijwilligers.

Demonstratie
Dietrich kwam daar op terug na de demonstratie die badpersoneel en bezoekers woensdag hielden in de Nijmeegse binnenstad. Dietrich: "We snappen de onrust onder het personeel heel goed, en doen wat water bij de wijn. Doordat we de zwemtijden verruimen met een paar uur per dag en dagelijks om 7.00 uur het zwembad openen, denken we de recettes te kunnen verhogen. Daarmee kunnen we in elk geval het eerste half jaar door met het huidige personeel en de rust in de tent bewaren."

Inkomsten
Of daarna alsnog een reorganisatie volgt, hangt volgens Dietrich af van de inkomsten. De huidige exploitant Sportfondsen zet een punt achter de exploitatie, omdat de gemeentelijke subsidie teruggaat van 5,5 naar 3,5 ton per jaar. Dietrich: "We weten pas gaandeweg in hoeverre 3,5 ton toereikend is en hoeveel extra geld we nog kunnen binnenhalen. Ik kan niet uitsluiten dat het uiteindelijk onvermijdelijk is om medewerkers boventallig te verklaren."

Personeel en vakbond FNV hebben opgelucht gereageerd op de toezegging om voorlopig geen personeel te ontslaan.