Een impressie van de nieuwbouw van Hotel Van der Valk in Vught met op de voorgrond de Heunvijver zoals vorig jaar werd gepresenteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de nieuwbouw van Hotel Van der Valk in Vught met op de voorgrond de Heunvijver zoals vorig jaar werd gepresenteerd. © Buro Kade

Van der Valk Vught mag geen ‘Dubai aan de Dommel’ worden, maar wat dan wel?’

VUGHT - Vught wil tot 2030 zo’n tweeduizend nieuwe woningen bouwen, maar waar? De gemeente heeft zelf nauwelijks bouwgrond en is afhankelijk van grondeigenaren en ontwikkelaars. Die willen wel bouwen, maar stuiten vaak op weerstand van de omgeving en of de politiek. Een voorbeeld hiervan: het plan van Hotel van der Valk. Goed voor tweehonderd woningen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?