Voormalig VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer maakte zich voor zijn vertrek hard voor de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). De VVD van minister-president Mark Rutte eist dat het bedrag van 2 miljard euro per jaar ten goede komt aan werkgevers.
Volledig scherm
Voormalig VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer maakte zich voor zijn vertrek hard voor de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). De VVD van minister-president Mark Rutte eist dat het bedrag van 2 miljard euro per jaar ten goede komt aan werkgevers. © ANP

4 miljard voor bedrijfsleven levert nauwelijks banen op

De 4 miljard euro die het kabinet de komende twee jaar in totaal wil uittrekken voor de zogeheten Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) levert hooguit 10.000 banen op. Doordat de regeling tijdelijk is zullen toegenomen investeringen in 2021 en 2022 ten koste gaan van investeringen in de jaren daarna.

 1. Dit jaar begon Astrid (61) drie keer aan een nieuwe baan, maar nu moet ze wéér op zoek
  Baan kwijt door corona

  Dit jaar begon Astrid (61) drie keer aan een nieuwe baan, maar nu moet ze wéér op zoek

  Het ene na het andere bedrijf maakt bekend mensen te moeten ontslaan. Reden: corona. Er zijn minder vluchten, minder treinreizen, minder vakanties, minder festivals, en ga zo nog maar even door. Astrid Bol (61) uit Rotterdam werd in januari aangenomen als receptioniste en arbeidsbemiddelaar. Vanwege de crisis moest ze vertrekken. Inmiddels is ze al twee banen verder maar weer werkzoekend.
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari