Politieagent Wim neemt na 49 jaar afscheid van het korps. Collega’s rijden langs zijn huis met de sirenes aan.
Volledig scherm
Politieagent Wim neemt na 49 jaar afscheid van het korps. Collega’s rijden langs zijn huis met de sirenes aan. © Politie Krimpenerwaard

Agent Wim zwaait na 49 jaar af: geen receptie maar een optocht met loeiende sirenes door de straat

Met loeiende sirenes trokken collega’s dinsdag langs het huis van hun collega Wim. Vanwege de uitbraak van het coronavirus viel de afscheidsreceptie van de agent in het water. Na 49 jaar bij de politie gaat hij met pensioen.

In deze ‘bizarre tijd’ kunnen veel dingen niet doorgaan, meldt het politieteam Krimpenerwaard op Facebook. ‘De dagelijkse gang van zaken is volledig doorbroken door het coronavirus. Zoveel zaken die gepland zijn moeten worden afgezegd. Alles gaat anders.’

Dat gaat ook op voor de agent in kwestie. ‘Daar waar eigenlijk een receptie gepland stond met collega’s en geliefden, ging ook dat niet door. Natuurlijk halen we dat samen in. Maar om toch op gepaste wijze bij dit moment stil te staan, gingen wij als team even langs’. 

In de gemeente Zwartewaterland (Overijssel) brengt de politie de coronamaatregelen op creatieve wijze onder de aandacht: