Anne Fleur Dekker: 'Als 't moet, zou ik iemand kunnen neerschieten'

VideoVriend en vijand roemen feministe Anne Fleur Dekker vanwege haar geestige, scherpe optreden in De Slimste Mens. Dekker heeft echter heel wat over zich heen gekregen: online scheldpartijen en zelfs serieuze doodsbedreigingen. Sinds kort heeft ze geen beveiliging meer.

Dekker kwam echter de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege haar relatie met een jongen die lid is van Forum voor Democratie. Dat kwam haar op veel kritiek uit (extreem) linkse hoek te staan. Sowieso heeft Dekker flink wat te verduren gekregen de afgelopen jaren. Ze is bedreigd, ondergedoken en is een tijd lang beveiligd geweest. Er is zelfs iemand veroordeeld die een moordaanslag op haar aan het beramen was. ,,Dat was wel heel naar", zegt Dekker in een interview met work-lifeplatform Intermediair.

Dekker had een vaste baan totdat ze moest onderduiken. Nu werkt ze freelance, schrijft ze voor verschillende media en wordt ze veel gevraagd voor presentaties en workshops. Ze komt oorspronkelijk uit het Gooi en had als kind alles wat ze zich kon wensen. Tot het bedrijf van haar ouders failliet ging, en ze bij haar moeder kwam wonen. Het was van de ene op de andere dag sappelen en aanpoten.

Ze vertelt er openhartig over tegen Mark Koster van Intermediair, terwijl ze ondertussen met pijl en boog schieten. 

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl.

Volledig scherm
Anne Fleur Dekker © Intermediair