Volledig scherm
Europeanen zouden er eerder voor kiezen om in België te gaan werken dan in Nederland, zo blijkt uit onderzoek. © ANP XTRA

België populairder om te werken dan Nederland

Europeanen hebben liever een baan in België dan in Nederland. Op de ranglijst van favoriete landen om te werken staan onze zuiderburen op de twaalfde plaats. Nederland volgt op plaats vijftien. Absolute koploper is echter Amerika.

De ranglijst is opgesteld aan de hand van de Global Talent Acquisition Monitor, een onderzoek onder ruim 60.000 werkenden en werkzoekenden in 28 Europese landen. Als ze in het buitenland mochten werken en konden kiezen, zou bijna een derde (28,63 procent) van hen naar de Verenigde Staten vertrekken. Canada is tweede keus met 24,26 procent, op de voet gevolgd door Duitsland met 24,09 procent.

De tekst gaat verder onder de tabel.

Volledig scherm
© Intelligence Group

De ondervraagden moesten ook aangeven in welke stad in het buitenland ze het liefst zouden werken. Ondanks de aankomende Brexit kiest een kwart van hen (25,67 procent) voor Londen. Op de tweede plaats staat New York met 17,39 procent. Parijs is derde met 13,41 procent. Van de ondervraagden zou 5,55 procent het liefst in Amsterdam willen werken, evenveel als er voor Tokyo zouden kiezen.

Volledig scherm
© Intelligence Group

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief