Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Deze jonge talenten willen wereldkampioen worden in hun vak

Tijdens World Skills 2019, het wereldkampioenschap voor beroepen, zetten 30 jonge Nederlandse vaklieden hun beste beentje voor. Van schoonheidsspecialist tot stukadoor en van bakker tot hovenier - in het Russische Kazan worstelen zij zich vanaf donderdag door verschillende opdrachten om wereldkampioen in hun vak te worden.  

Internationale organisatie World Skills, gesteund door de Verenigde Naties, wil praktische beroepen promoten en jong talent in het mbo en het vmbo onder de aandacht brengen. Met de World Skills-wedstrijden worden jongeren aangemoedigd hun expertise te tonen, met als grote finale de tweejaarlijkse wereldkampioenschappen, dit jaar gehouden in het Russische Kazan. Aanstaande donderdag gaan de eerste rondes van start.

  1. Zo sleep je een investering van 1 miljoen euro binnen: ‘De uitwerking is zoveel belangrijker dan je idee’
    start-ups/ video

    Zo sleep je een investe­ring van 1 miljoen euro binnen: ‘De uitwerking is zoveel belangrij­ker dan je idee’

    Hoe zorg je ervoor dat op de werkvloer heel verschillende soorten mensen rondlopen? Werkgevers breken zich het hoofd over die vraag. Ondernemers Charlotte en Fleur Melkert (23) gebruiken data en kunstmatige intelligentie om vooroordelen uit het sollicitatieproces te bannen, een initiatief waarmee ze een investering van 1 miljoen euro hebben binnengehaald.