Volledig scherm
Marco Keissen verdient 2652 euro voor 36 uur in de week. © Thijmen Geluk

'Ik ga na de zomer met de directeur praten over mijn salaris'

SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Marco Keissen (29), hoofd cliëntenbeheer bij een thuiszorgorganisatie 

Marco Keissen (29) werkt bij een thuiszorgorganisatie. Hij begon hier op zijn 18de als huishoudelijke hulp. Na zijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening is hij er aan de slag gegaan als planner. Sinds zes maanden bekleedt hij een nieuwe functie in het bedrijf: hoofd cliëntenbeheer.

Wat verdien je?

,,2652 euro voor 36 uur in de week. Ik woon op fietsafstand, dus ik heb geen reiskostenvergoeding. Ik heb 33 vakantiedagen, dat is hoger dan het wettelijk minimum, maar in de zorg werken we ook op dagen als Kerst en Hemelvaart. Het gaat altijd door, maar dat gaat ook van je verlofuren af. En ik krijg een bonus. Dat ligt er weer aan hoeveel je hebt gewerkt. Afgelopen jaar kreeg ik 1000 euro.”

Verdien je wel genoeg? Check het met het Salariskompas !

Blij mee?

,,Jazeker. Ik kan gewoon sparen, ik kan al m’n vaste lasten betalen en ik vind de baan heel leuk. Voor mij is het prima. Voor nu dan. Ik heb met de directeur de afspraak dat we na de zomer om de tafel gaan.”

Wat wil je bespreken?

,,We gaan de vijf doelen bespreken die we hebben vastgesteld en daarna gaan we mijn salaris bespreken. Ik wilde namelijk eerst meer verdienen. Maar toen gaven ze aan dat ze graag eerst deze stap wilden maken, kijken of ik de doelen kon halen en dat we daarna verder zouden kijken.”

Verdien je wel genoeg? Check het met het Salariskompas !

Had je al eens eerder onderhandeld over je salaris?

,,Dit was de eerste keer. Bij de andere functies waarin ik heb gewerkt stond het salaris vast. Ik ben van nature niet zo van het onderhandelen. Heel spannend vind ik het niet, maar ik vind het gewoon een beetje raar om te zeggen: ik vind dat ik dit verdien. Bescheidenheid. Daar heeft het mee te maken denk ik. Want ik weet dat ik de kwaliteiten in huis heb. Ik kon ook onderbouwen waarom ik het verdiende. Ik geef nu leiding aan 10-12 mensen en heb meer verantwoordelijkheden. Ik ben 600 euro meer gaan verdienen dan dat ik eerst deed. En dat is prettig. Nu kan ik lekker sparen en kopen wat ik wil. Niet dat ik het ene Zalando-pakketje na de andere bestel, maar ik word toch wat losser in het uitgeven.”

Weet je wat je collega's verdienen?

,,Van sommigen, maar eigenlijk wordt dit niet zo besproken.”

Zou je het willen weten?

,,Nee hoor. Geld is niet altijd belangrijkste in je werk.”

Verdient Marco genoeg?

Opleidingsniveau: WO
Opleidingsniveau: HBO
Functie: HR-administratie
Branche: Gezondheidszorg / Welzijn
Werkervaring: 3 jaar
Leidinggevend: 10 werknemers

Volgens het Salariskompas is het gemiddelde salaris voor Marco’s functie bruto 3315 euro voor fulltime. Dat ligt hoger dan wat Marco nu verdient. ,,Ik zie het wel hoopvol in. Geld is zeker niet het belangrijkste. Ik heb hiervoor ergens gewerkt met pijn in mijn buik. Dat is echt verschrikkelijk. Ik ga hier met zoveel plezier naar m’n werk toe. Dat telt heel veel.”

Hoe zit het met jouw salaris? Check het zelf hier !

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje

Wat is het Salariskompas? 7 Vragen & antwoorden

1. Op basis van hoeveel uur werken in de week is het salaris gebaseerd?
Het salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

2. Is het berekende salaris inclusief of exclusief vakantiegeld?
Het getoonde maandsalaris is exclusief vakantiegeld.

3. Is het berekende brutosalaris inclusief of exclusief commissies en/of bonussen?
Het voorspelde brutosalaris is exclusief variabele componenten zoals commissies, bonussen enzovoort.

4. Is het berekende brutosalaris inclusief een 13e maand?
Nee, het voorspelde brutosalaris is een 'normaal' maandsalaris zonder verrekening van een 13de of 14de maand.

5. Ik werk voor een multinational met wereldwijd 10.000 werknemers. Het Nederlandse team bestaat echter uit 50 werknemers. Wat kies ik bij bedrijfsgrootte?
De grootte van de organisatie is beperkt tot het aantal collega’s in Nederland.

6. Wat betekent budgetbevoegdheid?
Dit is het maximale bedrag dat je kunt besteden voor professionele doeleinden en waarvoor je geen toestemming nodig hebt van een manager.

7. Hoe vaak wordt de informatie die als basis dient voor het Intermediair Salariskompas bijgewerkt?
Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geen statische gegevens, maar evolueren constant. Voor deze editie van het Salariskompas werken we met de cijfers die we verzamelden in juni 2017.