Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Kickboksen, bootcamp of toch liever yoga? Aanbod sport op het werk groeit

Voor het werk nog even aan de gewichten hangen of om klokslag vijf in je sportkleding schieten voor een bootcamples: voor drukke werknemers is sporten op de werkplek een uitkomst, en er is meer keuze dan ooit. Ook de lessen op het eigen sportcentrum van de Amsterdamse Vrije Universiteit zitten steevast vol.

Een drukke werkdag achter de rug, lange files, druilerig weer, de lasagne die nog in de oven moet. De drempel om dan ook nog eens naar de sportschool te moeten rijden, is hoog. Steeds meer bedrijven maken het hun medewerkers makkelijk en hebben een inpandig sportcentrum. Het aanbod bestaat allang niet meer alleen uit bedrijfsfitness. Werknemers kunnen kiezen uit sporten als hardlopen, kickboksen, bootcamp, yoga, spinning, wielrennen, ­roeien en voetballen.

  1. Hoe je goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen
    PREMIUM

    Hoe je goedbedoel­de hulp als vrijwilli­ger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen

    Zoek je een werkavontuur als vrijwilliger in een ver land? Let dan op of je goedbedoelde hulp ook zo overkomt bij de mensen daar, waarschuwen deskundigen Yolande van Wijk en Judith van de Kamp. Denk bijvoorbeeld aan het ‘weeshuistoerisme’, waar de constante stroom aan arriverende en vertrekkende vrijwilligers de hechtingsproblemen van wezen lijkt te verergeren. Hoe kies je als leek een goede organisatie?