Twee keer zoveel mannen dan vrouwen willen van baan veranderen vanwege hun leidinggevende.
Volledig scherm
Twee keer zoveel mannen dan vrouwen willen van baan veranderen vanwege hun leidinggevende. © Shutterstock

Kwart hoogopgeleiden wil andere baan vanwege leidinggevende

Meer dan een kwart van de Nederlandse hoogopgeleiden wil van baan veranderen vanwege zijn of haar leidinggevende. Dit blijkt uit het jaarlijkse Intermediair Imago Onderzoek onder 4.883 hoogopgeleide professionals die actief op zoek zijn naar een andere werkgever. 

 1. Lockdown is doodsteek voor kroegen en restaurants: ‘Kabinet, help ons’
  miljard verlies

  Lockdown is doodsteek voor kroegen en restau­rants: ‘Kabinet, help ons’

  Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voorziet een golf aan faillissementen nu het kabinet heeft besloten om de horeca vier weken op slot te gooien. Zonder vergoeding van honderd procent voor alle loonkosten en vaste lasten, vallen veel horecabedrijven om, zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen tegen deze nieuwssite. ,,Met deze lockdown komt er voor de horeca een extra omzetverlies van ruim 1 miljard euro bij.”
 2. Werkgeluk is hard werken: ‘Je kunt klagen, maar je moet zelf actie ondernemen’
  podcast

  Werkgeluk is hard werken: ‘Je kunt klagen, maar je moet zelf actie ondernemen’

  Het is de Week van het Werkgeluk, hét moment in het jaar om eens stil te staan bij hoe gelukkig je wordt van jouw werk. Maar wat bepaalt eigenlijk hoe blij we worden van onze baan? En hoe belangrijk is dat überhaupt, als je toch alleen werkt om de centen? In de Werkgeluk-podcast geven experts daar antwoord op. Vandaag aflevering vier: Anna Staats (29) raakte haar baan kwijt in de coronacrisis en begon het bedrijf Toos Werkloos.