Volledig scherm
Jhuriën Granviel mag met zijn gezin een weekendje naar het Preston Palace hotel in Almelo. © Aditech

Leuke verrassing van uitzendbureau: loodgieter krijgt weekendje weg

De hardwerkende Jhuriën Granviel (31) had wel een vakantietje verdiend, vonden ze bij zijn uitzendbureau Aditech. De loodgieter was al 8 jaar niet weg geweest. ,,Wow, echt mooi man."

Jhuriën is geen man die het rustig aan doet. Hij is niet alleen fulltime loodgieter, maar ook ambassadeur voor zijn uitzendbureau Aditech. Jhuriën is het gezicht van campagnes, films, flyers en evenementen. Daarnaast treedt hij op als zanger, soms solo, soms met een (salsa)band. En o ja, hij heeft ook een vrouw en vijf kinderen, van wie één pleegkind.

Door de zwangerschappen van zijn vrouw, de optredens én omdat hij zijn collega's niet in de steek wil laten als het druk is, was een vakantie er acht jaar lang bij ingeschoten. Bij het technische uitzendbureau Aditech, waar zo'n 600 loodgieters, lassers en cv-monteurs bij zijn aangesloten, wilden ze Jhuriën bedanken voor z'n harde werk. 

Ontslaan

Met een smoes werd hij vorige week naar het kantoor in Den Haag gelokt. ,,Ik had geen idee", zegt Jhuriën, ,,ik dacht: gaan ze me ontslaan ofzo?" Van de zenuwen zag hij niet meteen dat er een grote envelop voor hem klaarstond. Hij mag met zijn gezin een weekendje naar het Preston Palace hotel in Almelo. Eten, overnachting, het is allemaal inbegrepen. ,,Wow, echt mooi man. Ik voel echt waardering van de zaak."

Tekst gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
© Privé archief

Een mooi gebaar naar Jhuriën toe. En natuurlijk straalt het ook goed af op de uitzender zelf, erkent communicatiemedewerker Maartje Slingerland. Het bedrijf, dat volgend jaar 25 jaar bestaat, wil zelf graag ook meer op kaart komen te staan. De naamsbekendheid is nog niet zo groot, terwijl de vraag naar hun personeel alleen maar groeit. ,,De vraag naar technische mensen is groter dan het aanbod." Maar daarom hebben ze Jhuriën geen cheque gegeven, benadrukt ze. ,,Jhuriën heeft het gewoon verdiend. En om aan personeel te komen, hebben we andere acties. Zo hebben we met Valentijnsdag al onze 4.500 oud-werknemers een kaartje met een gedicht gestuurd en de vraag 'wil je weer terugkomen?'" 

Loodgieter Jhuriën werkt al ruim 7 jaar voor Aditech. Op dit moment is hij aan de slag in de storingsdienst waarin hij particulieren uit de brand helpt. ,,We hebben veel woningen, dus veel werk", zegt Jhuriën. Al is hij ziek, hij gaat toch werken. ,,Je hebt luie mannen, maar ik ben echt gemotiveerd. Dat komt omdat ik goed ben opgevoed door mijn moeder. Ik wil het goede voorbeeld zijn. Zij zei altijd dat we goed ons best moesten doen. Niet drinken, niet roken. Ik ben haar er erg dankbaar voor."  

Volledig scherm
© Privé archief

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!