Volledig scherm
PREMIUM
Ludo Jacobs (l) met bedrijfspartner Tim Bult. © Miriam Rohde

Ludo (27) helpt studenten en scholieren uit de brand met ‘Airbnb voor bijles’

Ludo Jacobs (27) ontdekte op de middelbare school hoe lastig het is om een passende begeleider te vinden voor bijlessen. Met zijn app moet daar verandering in komen.

Het Nijmeegse platform Studentvoorstudent wil de komende jaren fors groeien. De opmars van het bedrijf dat bijles en scriptiebegeleiding biedt aan studenten en scholieren, krijgt een flinke impuls met de komst van een investeerder. ,,De concurrentie zal het gaan merken”, voorspelt Ludo Jacobs. De 27-jarige Nijmegenaar is oprichter van de website studentvoorstudent.nl. Hij runt het bedrijf samen met Tim Bult, met wie hij vanaf zijn 13e goed bevriend is. Studentvoorstudent heeft mede dankzij een investering van AIVA Corporate groeikapitaal opgehaald.

  1. Zo sleep je een investering van 1 miljoen euro binnen: ‘De uitwerking is zoveel belangrijker dan je idee’
    start-ups/ video

    Zo sleep je een investe­ring van 1 miljoen euro binnen: ‘De uitwerking is zoveel belangrij­ker dan je idee’

    Hoe zorg je ervoor dat op de werkvloer heel verschillende soorten mensen rondlopen? Werkgevers breken zich het hoofd over die vraag. Ondernemers Charlotte en Fleur Melkert (23) gebruiken data en kunstmatige intelligentie om vooroordelen uit het sollicitatieproces te bannen, een initiatief waarmee ze een investering van 1 miljoen euro hebben binnengehaald.