Volledig scherm
Paul Hendriks, Eppo Kuipers en Martijn van Laak van de Lean Consultancy Group. © John van Belkum

'Onze medewerkers moeten minimaal 25 vakantiedagen opnemen'

Tip van de BaasWie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hún beste tips. Vandaag: Paul Hendriks, Eppo Kuipers en Martijn van Laak. Zij zijn eigenaar van de Lean Consultancy Group, al vier keer uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland.

,,Zodra onze medewerkers 40 tot 60 vakantiedagen gaan opnemen, doen wij iets niet goed. Iedereen bepaalt bij ons zelf hoeveel vakantie hij of zij opneemt. Wel moeten ze minimaal 25 vakantiedagen opnemen, daar moeten we hen nog weleens aan herinneren. Omgeving stuurt gedrag, daarom geven wij medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat zorgt ook voor een grotere betrokkenheid.

Waar je werkt en wanneer je werkt bepalen onze medewerkers zelf, zolang onze klanten maar tevreden zijn en blijven. We willen dat het een feest wordt om klant te zijn van ónze klanten. Ons doel is ze daarmee te helpen. Dat zorgt niet alleen voor tevredenheid bij onze eigen medewerkers, maar ook voor tevredenheid bij de medewerkers van onze klanten.

De grote vraag is altijd: ben je klantgericht of klantgezwicht? Wij proberen zo goed mogelijk in te schatten wat onze klant precies verwacht en of wij daaraan kunnen voldoen. Zolang dat gevoel goed is, zijn er bijna nooit problemen.

Coolblue

Laat je ook eens door je collega’s inspireren. Wij hebben gekeken hoe ze werken bij CoolBlue en bij Zappos. En daar zagen we: als je als medewerker iets nieuws bedenkt voor je organisatie kun je het beste samenwerken met collega’s. Want in je eentje leer je het minst. Zorg er aan de andere kant ook voor dat je idee niet al te groot wordt. Anders ben je vooral aan het organiseren en niet aan het leren. En wees een beetje brutaal met je projecten. Vaak is daar juist wel waardering voor.

Tot slot: vind uit waar je goed in bent. Je kunt je wel op allerlei terreinen willen manifesteren, maar als dat je veel energie kost of als je er gewoon niet goed in bent, haal je daar ook geen resultaten en plezier uit. Blijf dicht bij je talenten, dan kom je al snel verder.”

Over deze serie

Elke week geeft een topondernemer of ceo van een bedrijf zijn of haar belangrijkste tips voor de werkvloer. Tips waar je als werknemer (en zzp'ers wellicht ook) echt iets aan hebt. Ook als je niét bij het betreffende bedrijf werkt. Elke baas geeft zijn twee beste tips, in twee aparte columns.

De bazen die eerder aan bod kwamen: Frits van Eerd (Jumbo), Atilay Uslu (Corendon), Hennie van der Most (horeca-ondernemer), Jaap Wassink (Coca-Cola), Bas Beerens (WeTransfer), Wilbert Mutsaers (Spotify), Gillian Tans (Booking.com), Marjan van Loon (Shell), Duncan Stutterheim (ID&T), Niels Bontje (Iglo), Koen Regout (Koninklijke Verkade), Marcel Molenaar (LinkedIn), Michiel Muller (Picnic) , Alex van Hooff (Burgers’ Zoo), Dries van der Vossen (Event Hotels), Sabi Tolou (SendCloud), Eppo Kuipers (Lean Consultancy Group), Maike Nieuwenhuys (detacheerder USG) en Fons Jurgens (Efteling).

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief