Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Bulkstraat in Wouw worden woningen gebouwd. Bouwvakkers zijn bezig met het leggen van de dakpanelen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Ook vijftigplusser kan arbeidstekort in de bouw niet oplossen

Het personeelstekort in de bouw is zo groot dat zelfs de vraag naar senioren sterk toeneemt. Uit cijfers van UWV blijkt dat 59 procent van de werkloze bouwarbeiders van vijftig of ouder binnen een half jaar weer aan het werk is. Maar dat is lang niet genoeg.

Sjaan Berende van het Dongense Berende Timmerwerken begint luid te lachen als hem de vraag gesteld wordt of hij vijftigplussers aanneemt nu er een schreeuwend tekort is aan bouwpersoneel. ,,Ik vind sowieso geen mensen. Niet jong, niet oud. Ze zijn er gewoon niet’’, verklaart hij. 

  1. Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervangbaar’

    Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervang­baar’

    Een Amerikaanse journaliste is overspoeld met reacties na een Facebookpost over de in haar ogen oneerlijke taakverdeling in veel huishoudens. Daarin nagelt Zawn Villines ‘luie mannen’ aan het kruis ‘die denken dat een vrouw 168 uur per week moet werken en zij maar 40’. Ze had één advies voor vrouwen in zo’n situatie: scheiden. Veel vrouwen waren blij met het bericht, talloze mannen minder.