Volledig scherm
Rafaela Lamprou. © Facebook

Rafaela (24) verdient duizenden euro's door moedermelk aan mannen te verkopen

De vierentwintigjarige Rafaela Lamprou uit Cyprus produceerde te veel moedermelk en doneerde dat aan andere vrouwen én verkoopt de melk online aan mannen omdat het goed zou zijn voor de spieren. Ze verdiende zo al meer dan 5.000 euro, schrijft Daily Mail.

Lamprou heeft twee kinderen. Haar laatste zoon Anjelo werd zeven maanden geleden geboren en eenmaal aan de borstvoeding ontdekte ze dat ze heel veel melk produceerde. Dat bewaarde ze vervolgens in de vriezer. Omdat de vriezer overvol werd, gaf ze de melk weg aan moeders die problemen hadden met borstvoeding. ,,Ik vond het leuk om de gezichten van de moeders te zien wanneer ik ze kon helpen”, zegt Lamprou.

Goed voor de spieren

Onverwacht kreeg Lamprou ook aanvragen van mannen geïnteresseerd in body building. De moedermelk zou goed zijn voor de massa van de spieren. Ze besloot mannen een euro in rekening te brengen per ounce: ongeveer 28 milliliter. Maar daar bleef het niet bij: de Cyprische kreeg nu ook aanvragen van mannen met een fetisj. ,,Nu geef ik borstvoeding on demand”, zegt ze tegen het Britse medium. ,,Het voelde een beetje vreemd om mijn melk te geven aan mannen met een fetisj, maar zo lang ze alleen hierom vragen, vind ik het prima. Ik ben open minded.”

Ze heeft nu een Facebook-groep en staat op een website waar ze kan worden benaderd, zo heeft ze al bijna 500 liter moedermelk naar vreemden gestuurd en al ruim 5.000 euro verdiend. ,,Ik heb testen gemaakt om klanten te verzekeren dat ik niet rook en drink.”

In Nederland

Lijkt het jou ook wel een lucratief handeltje en zie je een gat in de markt? Helaas is het in Nederland vanwege de Warenwet niet toegestaan om je melk eigenhandig te verkopen. In deze wet staat dat een product de gezondheid en veiligheid van consumenten niet in gevaar mag brengen. Wel kun je melk doneren via de Nederlandse Moedermelkbank: de gezondheid van de moeders wordt daar altijd grondig gecheckt zodat moeders zeker weten dat het veilig is. 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!