Sven (31) is eerste monteur.
Volledig scherm
Sven (31) is eerste monteur. © Thijmen Geluk

Sven (31): ‘Als je in de techniek een beetje weet waar je mee bezig bent, dan ben je geld waard’

SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sven (31) werkt 40 uur in de week als eerste monteur.

Wat verdien je?
,,3864 euro bruto, netto is dat 2950 euro. Hier bovenop krijg ik 14 procent ploegentoeslag en per 1 juli zal een verhoging van 3,5 procent vanuit de cao ervoor zorgen dat ik op 4000 euro bruto uitkom, netto komt dat neer op zo’n 3000 euro.”

Blij mee?
,,Zeer zeker. Ik geloof dat dit loon prima past bij mijn kennis en competenties. Ik ben hier in april vorig jaar begonnen. Daarvoor werkte ik bij de concurrent. Ik heb er 700 euro bruto bij gekregen. Ze betalen veel meer naar wat ik denk waard te zijn. En ik zeg denk, want of dat beeld strookt met de werkelijkheid is altijd maar de vraag.”

Quote

Ik ben hier in april vorig jaar begonnen. Daarvoor werkte ik bij de concurrent. Ik heb er 700 euro bruto bij gekregen

Maak je veel overuren?
,,Ik werk bij een bedrijf dat net start, zeker nu met deze crisis is het alle hens aan dek. Ik maak gemiddeld vijf overuren per week. Ik krijg daar het standaard tarief voor: 25 procent extra van het uurtarief, ik weet niet uit mijn hoofd wat dat is. Als ik meer dan twee uur overwerk dan krijg ik het zaterdagtarief en dat is 50 procent extra. En zondag is 100 procent. Gemiddeld krijg ik zo’n 200 euro extra per maand en dat voor een uurtje of tien, als ze het uitbetalen. Soms vragen ze tijd voor tijd. Maar ik heb al acht weken verlof staan. Ik krijg het niet op. Ik ben niet echt een reislustig type. Ik heb heel bewust voor dit werk gekozen, mijn hobby is mijn werk. Ik ga er fluitend naartoe. Dan heb je niet echt het gevoel dat je vakantie nodig hebt.”

Heb je over je salaris onderhandeld?
,,Ik heb niet onderhandeld, maar kreeg er 700 euro bij en ze hebben mijn studieschuld van 10.000 euro overgenomen. Toen dacht ik wel van ‘wauw’. Als je in de techniek een beetje weet waar je mee bezig bent, dan ben je geld waard en is er best wat af te spreken. Nu ik ziek thuis zit, missen ze mij enorm. Ze bellen mij heel veel en ik probeer zo goed mogelijk bereikbaar te blijven.”

Waarom heb je niet over je loon onderhandeld?
,,Over loon onderhandelen vond ik niet nodig, omdat ik daar blij zat mee ben. Ik ben van de categorie mensen die vindt dat je eerst wat moet laten zien en daarna pas het handje op moet houden. Bij mijn vorige werkgever kreeg ik zodoende elk jaar wel een paar centen erbij. Bij mijn huidige werkgever werk ik nog niet zo lang, maar heb ik laatst wel gevraagd of ik een auto kon krijgen waar ik ook privé mee kan rijden. Er werd mij toegezegd dat het kon.”

Weet je wat je collega’s verdienen?
,,Min of meer. De ondergrens voor starters ligt op 2500 euro bruto. Ik weet dat ik bovenaan sta en de anderen liggen daar ergens tussenin.”

Quote

Ik vertel niet vaak wat ik verdien. Om toch geen ogen uit te steken. Geld doet iets met mensen

Zou je het willen weten?
,,Het weten wat je collega’s verdienen geeft wel een mogelijkheid om te vergelijken, zodat je voor jezelf op zoek kan gaan naar goede argumenten om tijdens een functioneringsgesprek een paar centen meer te vragen. Ikzelf hoef het niet te weten, ik bereik genoeg op eigen kracht. Ik vertel niet vaak wat ik verdien. Om toch geen ogen uit te steken. Geld doet iets met mensen.”

Verdient Sven genoeg?*

Leeftijd: 31
Aantal jaar werkervaring: 7
Aantal werkzame uren per week: 40
Opleiding: mbo-4
Branche: Industrie, onderhoud en reparatie
Vestigingsland hoofdkantoor: Nederland

Volgens de Salariswijzer* is het gemiddelde salaris voor zijn functie 1925 euro, een stuk minder dan wat hij verdient dus. ,,Dat verbaast me niks. In de onderste lagen techniek kan iedereen instromen. Pas als je een stapje omhoog zet, word je geld waard. Dat is mij overkomen en dan ineens gaan ze betalen voor jouw kennis en kunde. Dat probeer ik mensen altijd wel te vertellen.”

*Noot van de redactie: de uitkomsten van de Salariswijzer zijn gebaseerd op dit specifieke individuele geval en zijn accuraat op het moment van publicatie. 

Vraag jij je af of je wel genoeg verdient? Of hoeveel je bij een nieuwe functie kunt vragen? Vul de Salariswijzer van Nationale Vacaturebank in en je weet het!

Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje!

Wat is de Salariswijzer? 7 Vragen & antwoorden

1. Op basis van hoeveel uur werken in de week is het salaris gebaseerd?
Het salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

2. Is het berekende salaris inclusief of exclusief vakantiegeld?
Het getoonde maandsalaris is exclusief vakantiegeld.

3. Is het berekende brutosalaris inclusief of exclusief commissies en/of bonussen?
Het voorspelde brutosalaris is exclusief variabele componenten zoals commissies, bonussen enzovoort.

4. Is het berekende brutosalaris inclusief een 13e maand?
Nee, het voorspelde brutosalaris is een 'normaal' maandsalaris zonder verrekening van een 13de of 14de maand.

5. Ik werk voor een multinational met wereldwijd 10.000 werknemers. Het Nederlandse team bestaat echter uit 50 werknemers. Wat kies ik bij bedrijfsgrootte?
De grootte van de organisatie is beperkt tot het aantal collega’s in Nederland.

6. Wat betekent budgetbevoegdheid?
Dit is het maximale bedrag dat je kunt besteden voor professionele doeleinden en waarvoor je geen toestemming nodig hebt van een manager.

7. Hoe vaak wordt de informatie die als basis dient voor de Salariswijzer van Nationale Vacaturebank bijgewerkt?
Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geen statische gegevens, maar evolueren constant.

Wil je een hoger salaris? Bekijk de video hieronder: